Från hingst till valack..

Japp nu var det dags det jag gruvat på under en längre tid. Emperador har idag fått sälla sig till valackernas skara. Nervöst? Ja!

Att göra ett sådant dussiningrepp kan tyckas enkelt. Men en operation under narkos är ändå en operation. Och allt kan hända. Inte är det över ännu. Det tar ett tag innan såret läkt och han får springa som vanligt i hagen igen. Vanligaste komplikationen är feber och infektion.

Dessutom finns det såklart en etisk aspekt på det hela. Att göra ett “onödigt” ingrepp. Men förhoppningsvis förenklas en del saker. Han kommer förhoppningsvis kunna få gå tillsammans med de andra grabbarna i sommar och jag slipper dubbla hagar, vattenstationer och vindskydd. Att tänka på att Emperador ska kunna se och ändå vara delaktig i flocken i sin hage. Japp de kan klia på varandra över staketet om de känner för det, men det blir lite ensamt för honom om de andra går iväg till en annan del av hagen.

Jag behöver inte oroa mig för att någon ska se snett på min hingst, som att han vore ett monster… Jag behöver inte hela tiden tänka på om det finns ston eller andra hästar i närheten. Mentalt något uttröttande här i Sverige..

Lilla gubben blev lite mammig idag efter operationen och bakbenen var inte riktigt stabila. Men han var så duktig på djursjukhuset förutom på lastningen..

Lämna ett svar