Nu händer det kanske..

.. att barfotaboots blir rumsrena.. På Instagram kan vi nu se att Peder Fredricsson numera är stolt Scootbootsägare till sina hästar. Så det var det som Peder smusslade lite med när jag intervjuade honom i höstas. 🙂

Om jag känner Peder rätt så har han scannat marknaden väl. När jag började prova ut Scootboots för lite mer än tre år sedan var de rätt nya. Och som alltid med nya produkter tar det ett tag att lära sig hur de fungerar.

Att jag började ta hem även Scootboots för försäljning och utprovning var för att mina kunder efterfrågade en boot som var enkel att ta på och av och som inte blev blöt av att gå i vatten.

Mina första boots var Easy Cares Epic, men då jag hittade Equine Fusion för många år sedan nu så var de outstanding med sin flexibla passform och mjuka sula. Nackdelen är att de blir blöta och tar lång tid att torka. Deras All Terrain sula har dock ett fantastisk bra grepp och för hästar som har platta hovar eller haft fångproblematik så är Equine Fusions All Terrain sula nästan ett måste.

Att veta viken storlek av Scootboots som passar en hov är dock inte det enklaste, där är det lättare med Equine Fusion. För Scootboots behöver man prova på plats för att få till bästa passformen. Det finns även provskal som kunden kan beställa hem om det inte finns någon utprovare i närheten. En Scootboots vidgar sig något med att hoven växer, så det är viktigt att prova ut och använda sina Scootboots så de kan vidga sig med hovens tillväxt. Om hoven hinner växa iväg är det risk för att den utprovade storleken känns för liten. Det är iof lätt åtgärdat genom en verkning.

Kan vara en bild av häst
Här provar Emperador Scootboots på sina bakhovar. Han blev väldigt nöjd!

Vill din häst också prova Scootboots så kontakta mig via mail linda@hasthalsa.com eller sms 073-6583792.

Här kan ni läsa min intervju med Peder.

Peder provar scootboots