Då har vi flyttat till Näsets gård

Och det har tagit tid och energi.. men ack så bra det kommer att bli 🙂 Hästarna är lugna och verkar trivas. Katten är nyfiken på omgivningarna. Hunden får gå kvällspromenad och mata änderna.
Det är många gånger jag flyttat..  (typ strax över 20 ggr..) men detta var största flyttlasset någonsin… Att flytta en hel gård.. puh! Detta är gården att stanna på.

Att rota mig i. Att lära känna nya marker. Nya stigar. Nya bekantskaper. Goda energier. Gammal kulturmark. Flitigt strävande folk har lämnat sina avtryck i naturen. Breda gärdsgårdar. Åker som finns med på kartor flera hundra år tillbaka i tiden. Åkern uppbyggd för att bli plan och inte sluttande. Farleden för vandrare och köpmän. Historiens vingslag ligger här.

Jag sitter på mitt nya kontor. Ser ut genom gamla fönster. Breda golvbrädor. Spikat brädtak målat i vit färg någon gång tidigare. Nu flagnande.

Utanför, några hundra meter bort både västerut och österut finns fornlämningar. De vittnar om att människan levt här under lång tid. Det känns. Gamla hus har en viss energi. Nya hus har platt energi. Vi ska leva här, förvalta, inte förstöra. Förnya utan att våldföra.

Lämna ett svar