Sommar – Uppdaterad prislista och nyhetsinfo

Sommaren är här! För bara en liten stund sedan låg snön ute på backen och nu prunkar syrenerna. Många var snabba med att släppa sina hästar på gräs och redan har flera hästar fått fång.. Var försiktiga. Hellre äta hö fram till midsommar tänker jag. Framförallt på en lite överviktig häst. Gräset är dock inte enda boven i fång-dramat. Knott och mygg utmanar hästarnas immunförsvar och de får förgiftning i kroppen. Vilket i sin tur kan leda till inflammation i hovarna och därefter fång. Skydda era hästar med vindskydd, immunhöjande örter, insektspray och täcken. Det bästa tycker jag är om de kan gå in i skuggan. Jag ser att många hästar står i en liten grushage utan skydd. Själv håller jag på att dåna i värmen emellanåt..

Från 1 juni har jag ändrat mina priser på körersättning till 38kr/mil samt höjt priset på en singelverkning med 50 kr, dvs när det enbart är en häst som verkas i ett stall kostar en verkning 550kr.

Som vanligt finns det möjlighet till att få 20% rabatt på en balansering av din hästs kropp i samband med verkningen. Boka innan bara så att det finns tid när jag är hos dig.

Lite nya produkter har testats:
Red Zone flugmedel verkar vara superbra tycker mina hästar, likaså Stronghorn verkar vara en bra produkt. Stronghornet är slutsålt och jag har bara två 2.5 liters flugmedel kvar… dags att beställa mera..
Scoot boots finns nu för utprovning och beställning. Active bootsen från Equine Fusion kommer snart.. hoppas jag. Har beställt för en tid sedan och är nyfiken på hur de kommer att sitta. En ny laddning grankåda är på väg in – perfekt för insektsbett och småsår.

Det går även att anmäla sig till Grundkurs i Hovvård som kommer att vara sista helgen i september på vår nya gård och förhoppningsvis nya kurslokal 🙂 Anmäl dig via mail.

Ha en skön sommar så ses vi i stallarna!

Lämna ett svar