Sadlar

God Fortsättning! Det gamla året avslutades med att Emperador fick en ny sadel. En Ghost bomlös. Det är fjärde sadeln han haft sedan han blev inriden. Den invigdes i snöslask..

När jag satt in honom hade jag ingen sadel utan red honom med en barbackapad. Gick ju bra men kändes lite vanskligt när vi skulle upp i högre farter eller rida ut. Så då började jakten på sadlar som passade honom. En utmaning har det visat sig.

Han är kort i ryggen och rörlig i sina bogar. Jag var övertygad om att jag skulle satsa på en Deubner Partner sadel. De är inställbara och väldigt sköna och jag har ridit en annan PRE med en DP sadel.

Lånade hem några DP sadlar från Kapson men fick det inte att fungera. Tråkigt! Jag fick i alla fall uppleva vår första galopp tillsammans 🙂

Jag fick åka till vår dåvarande second hand butik i Frillesås, Annas Hästshop och låna hem ett gäng sadlar. En begagnad Frank Baines blev det. Den kunde han ha i ett halvår ca innan han breddade sig ur den.

Sen blev det en Santa Cruz. Först med fårskinnspad och sedan utan. Sen var han för bred för den med..

Nu då?

Fick provrida honom i en DP Buckenburger och tyckte han gick mycket bra! Kunde höja ryggen och ta längre steg. Så när jag hittade en Buckenburger på Gotland och skulle dit så var det ödet att köpa den. Efter en del pyssel med andra paneler så kunde vi rida med sadel igen.

Efter en sommar med vila var det dax att sätta igång och träna igen. Emperador började sänka ryggen när jag red honom. Ett tecken på att något var fel. Sadeln troligtvis. Provade på olika sätt att anpassa sadeln men han blev öm i ryggen och började dra sig undan vid sadling. Troligtvis är sadeln ändå för smal och/eller för lång…

Åter utan sadel.. och får rida barbacka igen…

Tog ut en sadelutprovare från Hästaffären i Kungsbacka som har många olika sadlar, både akademiska och vanliga. Hon kom med ett 15-tal sadlar. Det som passade bäst satt inte bättre än Buckenburgern vi redan hade…

Jag är kinkig med sadlar.. min häst med..

Efter lite pepp på facebook där jag frågar vad andra rider sina PREer med så fick jag låna en Ghostsadel av min kollega Erika. Först funkar det inte alls, tycker jag, med det som sadeln var preppad med. Men efter lite justeringar känns det riktigt bra. Emperador tar ut steget igen och slappnar av i ryggen. Så då blev det att beställa en sån då jag inte hittade någon begagnad. Nu håller jag tummarna att denna kommer att fungera.

 

Lämna ett svar